Om Netcompetence

Om Netcompetence

Netcompetence är ett svenskt produktbolag med egenutvecklad SaaS-lösning för Talent Management. Vi arbetar för att förenkla medarbetarutvecklingen för våra kunder, och genom vår plattform Netcompetence Talent Portal har många företag och myndigheter fått ett värdefullt system som sköter bland annat lärande, kompetensanalyser, målstyrning och hantering av certifikat.

Idag har vi 100 kunder med totalt 300 000 medarbetare som använder vår portal.

Historia

Netcompetence startades 1999 av Johan Skärskog som ville hjälpa organisationer att på ett enklare sätt utbilda geografiskt spridda medarbetare, partners och kunder. Detta skedde initialt på CD-rom (!), men ganska snabbt tog Internet över.

2002 togs första versionen på vårt Learning Management System (LMS) fram till Manpower. Under de kommande åren tillkom referenskunder som Bilprovningen, SOS Alarm och Kriminalvården. Ny funktionalitet adderades för tester och certifikat samt kursadministrativt stöd för alla typer av kurser såsom fysiska träffar, e-learning och blended learning.

Vårt största steg tog vi dock 2011 när vi valde att byta fokus från lärande till ”Talent Management”. Johan som startat Netcompetence är också elitidrottare och hämtade inspiration från det sätt man arbetar med idrottstalanger och målstyrning. Målet var ett lättanvänt verktyg för den som coachar medarbetare – resultatet blev Netcompetence Talent Management Portal

Jobba hos oss!

Marknaden för Talent Management har aldrig varit så het. Det ökade trycket gör att vi behöver bli fler. Vill du bli en del av team Netcompetence?  Se våra lediga tjänster här!

En långsiktig partner

En investering i system inom Talent Management är en långsiktig investering, därför är det viktigt med en leverantör som finns kvar även i morgon. Väljer du Netcompetence får du en partner med god kreditvärdighet. Netcompetence har funnits i 15 år och vi kommer att finnas i många år till. Läs mer om våra partners här.